Fysioterapia ja fysikaaliset hoidot

Mitä on fysioterapia?

 

Fysioterapia on terveydenhuollon ala, joka keskittyy ihmisen liikkumisen, toimintakyvyn ja terveyden ylläpitämiseen ja edistämiseen. Fysioterapiaan hakeudutaan usein erilaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen tai kipujen vuoksi, esimerkiksi selkä- tai niska-hartiaseudun kivut, eri nivelten kivut, lihaskivut, urheiluvammat, rasitusvammat tai leikkausten jälkeiset tilat.

Fysioterapiaan hakeudutaan myös usein ennaltaehkäisevästi, esimerkiksi pyrkimällä tunnistamaan ja korjaamaan kehon lihasepätasapainotiloja, kehon asentoja ja liikeratoja. Ennaltaehkäisevällä fysioterapialla voidaan ennaltaehkäistä vammoja ja ylläpitää toimintakykyä.  Fysioterapeutin ensikäynnillä kartoitetaan asiakkaan yksilöllinen tilanne ja toimintakyky haastattelun ja fysioterapeuttisen tutkimuksen avulla. Tästä syystä ensimmäisen fysioterapiakerran suositellaan olevan 90 min mittainen. Keskeisiä fysioterapiamenetelmiä ovat manuaalinen terapia, terapeuttinen harjoittelu sekä asiakkaan ohjaus ja neuvonta. Perusteellisen arvioinnin perusteella fysioterapeutti laatii yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka sisältää tavoitteet, hoitomenetelmät ja harjoitusohjelman asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

 

Fysikaaliset hoidot

Wellbox ® -hoito (LPG)

LPG-hoito perustuu alipaineella toimiviin mekaanisiin rulliin, jotka stimuloivat sidekudosta parantaen neste- ja verenkiertoa sekä muokaten lihas-, iho- ja sidekudosta. Hoitoa voidaan käyttää mm. turvotuksen, jäykkyyden, kivun ja arpien hoidossa. Hoidoilla voidaan myös edistää lihasten palautumista ja vammojen paranemista. Hoitoa voidaan usein yhdistää kuntoutukseen osana hoitoa